Skip to content
Pennen er mektigere
  • Hjem
  • Ord og termer
  • Arkiv
  • Kategorier
  • Om oss
  • Kontakt
  • English blog
  • Search Icon

Pennen er mektigere

En blogg om håndskriving og skriveredskaper

Blekkfang – fra sommer til høst

Blekkfang – fra sommer til høst

26. august 2021 Liv Mogstad Strickert Comments 0 Comment

I den litt motvillige overgangen fra sommer til høst kan jeg i alle fall trøste meg med at årets sommerblekk passer fint sammen med årets første høstblekk.

Herbins Rouille d’ancre fikk jeg byttet til meg som blekkprøve før sommeren (takk til Lise 🙂 ) og har vært min følgesvenn i den eneste pennen jeg har brukt i sommer. (Resten av tiden har jeg nemlig tatt helt fri fra både penner og blekk!)

Fra Wikipedia-artikkelen om avokado. Tomoe River-papir.

Rouille d’ancre er et av blekkene i Herbins standardserie, og har en umettet, ganske lys ferskenrosa farge. Blekket har noe, men ikke store fargevariasjoner. Det virker litt tørt, og passer derfor best i litt våte penner. Tørketiden er god, ca. 20 sekunder på Rhodia-papir, og det er ikke vannbestandig. På porøst papir blør det litt gjennom, og blir også ganske matt og tamt i fargen, så dette er et blekk som egner seg best på kvalitetspapir.

På Midori-blokk.

Avocado er et av standardblekkene til Robert Oster, og er et blekk jeg har hatt i skuffen min lenge. Jeg har tatt det fram med ujevne mellomrom, men det er litt i tørreste laget for meg (som mange av Oster-blekkene). Jeg leter derfor fortsatt etter den perfekte pennen til dette blekket!

Fra Wikipedia-artikkelen om anker. Ikke helt sikker på om det som står der gir mening eller er riktig.

Fargen er en litt ubestemmelig, umettet grønn med store fargevariasjoner – akkurat slik jeg liker det! Fra blekgrønn, til mørkere olivengrønn som innimellom går over i brunt. Avokado er altså et veldig passende navn! Blekket er som sagt litt tørt, og passer best i brede splitter og våte penner. Tørketiden her er også god, ca. 20 sekunder på Rhodia-papiret. Det blør litt gjennom på porøst papir som Moleskine.

Moleskine framside…
…og bakside

Jeg har som sagt hatt sommerfeire fra både penner og blekk, og det har tatt litt tid å finne fram igjen både utstyr og inspirasjon. Det er vel som så mye annet, bare å starte opp igjen så smått!

Liv Mogstad Strickert er fast skribent på Fyllepenna.no, og skriver blekkomtaler (stort sett) annenhver torsdag.

Print Friendly, PDF & Email

Blekkfang, Blekkomtaler
blekk, blekkomtale, Herbin, Robert Oster

Post navigation

PREVIOUS
Søndagssplitten – Topp 5 penner til over 5000 kroner
NEXT
Søndagssplitten – Grundig debatt om tildeling av fyllepennar i sunndalsskolen

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ny til fyllepenner?

  • 10 Gode grunner til å skrive med fyllepenn
  • Oppdag gleden ved å skrive for hånd
  • Nybegynnerens guide til fyllepenner
  • Topp fem starterpenner
  • Guide til fyllepennvask
  • 10 myter om fyllepenner
  • Norske ord og termer

Tilfeldig innlegg:

Blekkfang: Diamine Inkvent 2023 – nr. 11

Blekktype nummer fem dukker opp i dagens luke! Glacier hører til en ny type blekkserie som Diamine har kalt Star Bright. Hva som skiller Star Bright fra de andre skimmerblekkene deres er ikke så godt å si, men kanskje det er mengden skimmer som er forskjellen? Glacier har i alle fall rikelig – og…

Read More Read More

Print Friendly, PDF & Email

Faste spalter

  • Søndagssplitten
  • Kjartaniske vers
  • Blekkfang
  • Nylig fylt

Norske skriveredskaper

  • Den Norske Fyllepennfabrikk / PAN
  • Dorn / College
  • OMON
  • Arnold Wiig
  • Miller Pen Co
  • Norsk Reynolds
  • Norske Ballografverker
  • Norway Penholder
  • Norske blekkprodusenter
  • Den Norske Blyantfabrikk / Oslo Blyantfabrikk
  • Andre norske blyantfabrikker

Nyttige lenker

  • Sosiale medier:
  • Pen Addicts Norway (Facebook)
  • Nettbutikker:
  • Tudos
  • Lush Dive
  • Lille Notis
  • Fru Steens

Meta

  • Logg inn
  • Innleggsstrøm
  • Kommentarstrøm
  • WordPress.org
© 2025   All Rights Reserved.